Zondag 27 mei 2018 Open dag: 11:00 - 16:00 uur

Beemsterkaas

Gemaakt in de Beemster polder
De kaasmakerij van Beemster kaas is gevestigd in de bijzondere Beemster polder. Vanaf 1901 wordt er hier kaas gemaakt. Om de kaas te kunnen maken wordt er door 460 veehouders melk geleverd aan de kaasmakerij. De Beemster kazen worden gemaakt van 100% weidemelk, dat betekent dat de koeien van onze veehouders het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. Dat geeft de lekkerste melk en daarmee kunnen wij de lekkerste Beemster kazen maken.

Op traditionele en duurzame wijze bereid in onze eigen kaasmakerij
De kazen worden gemaakt in de in 2014 geopende “groenste” kaasmakerij ter wereld. Toch kiezen wij bewust voor een traditionele deels handmatige bereidingswijze. Zo roeren de kaasmeesters de wrongel nog met de hand. Alle Beemster kazen rijpen op natuurlijke wijze, gewoon, zoals het hoort op een houten plank. Voor de Beemster Oud één van de klassiekers uit onze kaasmakerij, wordt minimaal 10 maanden rijpingstijd uitgetrokken.

Wil je meer weten over Beemster?



Bezoek de website

Beemsterkaas
Vlinder foto