Zondag 14 april 2024 Open dag: 10:00 - 16:00 uur

Beemster kaas

Echte kaas komt uit de Beemster
Beemster kaas wordt in de Beemster polder gemaakt. De grond in de Beemster polder is bijzonder, dit behoorde vroeger tot de zee. In 1612 is de Beemster polder drooggelegd. Het gras dat erop groeit is daardoor ook bijzonder. En dat proef je terug in onze kazen. Deze worden al meer dan 100 jaar in onze kaasmakerij gemaakt. Echte Beemster kazen, met elk een eigen uitgesproken smaak.

Ambachtelijk en duurzaam bereid
Wij maken Beemster kaas zoals het al meer dan 100 jaar wordt gemaakt. Dat doen we in onze duurzame kaasmakerij. Met het gebruik van moderne technieken, blijven onze kaasmakers bewust op een ambachtelijke manier de kazen maken. Zo roeren ze de wrongel nog altijd met de hand. Het kost wat meer tijd. Het zorgt wel voor een smedige en echte smaak.

Dierenwelzijn
Dankzij ons dierenwelzijn programma, blije koeien, blije boeren, blije aarde, geven onze koeien de -allerbeste kwaliteit melk. Onze koeien staan zo vaak mogelijk in de wei, vaak meer dan 180 dagen per jaar, 10 uur per dag, wat veel meer is dan de weidemelk norm van 120 dagen, 6 uur per dag.

Onze kleine coöperatie
Samen met ruim 400 boeren in onze coöperatie, -beheren we de keten van grasspriet tot kaas. We hechten veel waarde aan de gezondheid van de koe, alsook het behoud van natuur en milieu. Zo leven onze koeien gemiddeld langer en hebben ze eigen ligbedden en koeborstels om zichzelf te verwennen.


Wil je meer weten over Beemster kaas of ben je opzoek naar een lekker recept met kaas?Bezoek de website

Beemsterkaas
Vlinder foto