Boerderij Familie Kregel

Laanweg 9 1847 LM Zuidschermer Plan reis

Kom je ook?

Midden in de Schermerpolder bevindt zich het klimaatneutrale melkveebedrijf van de familie Kregel en Van der Helm. Dankzij de uitbreiding, het plaatsen van melkrobots en het installeren van de monomestvergister heeft het bedrijf een grote stap gezet in de duurzame toekomst. Naast energiebesparende en opwekkende innovaties zet de familie ook op educatief niveau een vooruitstrevende stap. Als leerbedrijf van het Clusius College stomen Henk, Lars en Sjoerd de leerlingen klaar voor een agrarische toekomst.

Op de gevel prijkt de naam ‘Het Koehotel’. Waar komt deze naam toch vandaan? Na één van de vele rondleidingen die jaarlijks plaatsvinden, sprak een oplettende en enthousiaste bezoeker het volgende uit: “Met 24 uur per dag eten, massageborstels en zachte, duurzame bedden lijkt het wel een luxe hotel!” Sinds 2011 prijkt de naam op de gevel van de stal en sinds 2020 is het ook de naam van de boerderijwinkel.

Tijdens Dagje bij de Boer Dag valt er van alles te ontdekken proeven, beleven en leren. Kom je alleen of met het hele gezin? Voor iedereen is er wat te doen! Van een kopje koffie drinken met je buurman tot de obstakelrun trotseren. Kleur jij de levensgrote boerderijtekening een stukje verder of neem je een kijkje in de kalverenstraat? Waar komt dat stukje kaas vandaan? Hoelang slaapt een koe en waarom zijn de koeien zo rustig? Onze boeren en boerinnen vertellen het op 24 april 2022 met veel plezier. Geniet van een heerlijke Beemster kaas tosti tussendoor. Liever een soepje of een lokaal frietje? Ook dat is natuurlijk te verkrijgen. Tot slot leg je het leukste dagje uit natuurlijk vast in de fotohoek! Say Cheeese!

Graag tot zondag 24 april bij het Koehotel!

  • Traptrekker race
  • Obstakelrun van natuurproducten
  • Kleuren
  • Spelen in het stro

Onze andere boerderijen

volg ons op Instagram en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Vlinder foto